Jak připravit dobrou kávu správně a zároveň snadno?
S french pressem to dokážete v 7 krocích:
1. Skleněnou část předehřejte prolitím vroucí vodou.
2. Vyjměte sítko a vložte středně hrubou čerstvě umletou kávu (ideálně hrubost označovaná jako french press)
3. Převařte vodu a nechte ji asi půl minuty odstát (dostane se na ideální teplotu 93 °C). Poté jí polovinu nalijte do french pressu.
4. Po 20 vteřinách se vytvoří na hladině krusta. Poté dolijte kávu zbytkem vody a asi po 1 minutě dobře promíchejte.
5. Nasaďte vrchní část s filtrem tak, aby filtr zajel pod kávovou krustu na hladině. Počkejte asi 3-4 minuty.
6. Poté píst se sítkem pomalu a opatrně stlačte ke dnu.
7. Ihned po stlačení všechu kávu z french pressu přelijte do konvice, termosky nebo hrníčků.